Betting på Tippeligaen og norsk fotball

Norges høyeste fotballiga, Tippeligaen, har eksistert siden 1937 og har gjennom årene gått under flere forskjellige navn. Til tross for at ligaen teknisk sett heter Eliteserien, er det fortsatt Tippeligaen de fleste bruker. Dette navnet kommer fra da Norsk Tipping var hovedsponsor og selv om det statlige spillselskapet ikke lenger er hovedsponsor, er Tippeligaen navnet nordmennene foretrekker.

Hvert år spiller 16 lag opptil 30 kamper hver for å vinne serien og dermed kvalifisere seg til Champions League. Interessen for Tippeligaen er kanskje ikke enorm internasjonalt, men i Norge elsker vi vår høyeste liga i fotball. Dette merkes også hos norske bettingselskaper som har mange muligheter når det kommer til odds og bettin på Tippeligaen.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
BESØK
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
100% opptil 2.100 kr
4
1000 NOK
5
100% opptil 2000 NOK
6
100% opptil 5.000 kr

Slik bygges en sesong

16 lag spiller i Tippeligaen hvert år. Vinnerlaget blir norgesmestere og skal prøve å kvalifisere seg til Champions League neste år. Lagene som havner på andre og tredje plass vil i stedet kvalifisere seg til Europa Conference League, en ny turnering opprettet for 2021. Laget som vinner cupen vil også kvalifisere seg til Europa Conference League.

Alle de 16 lagene møter hverandre hjemme og borte. Tre poeng gis for seier, ett for uavgjort og null for tap. Dersom to lag havner på samme poeng, er det målforskjellen som avgjør. De to lagene som har sanket minst poeng i løpet av sesongen går ned til Divisjon 1. Laget som kommer tredje sist havner i en kvalikkamp mellom lagene som endte på plass 3-6 i Divisjon 1.

Rosenborg har flest titler

Den desidert mest suksessrike klubben i Tippeligaens historie er Rosenborg. De har totalt 26 gull, som er 17 flere enn den andre som er Fredrikstad. De klarte å vinne ligaen i 13 år på rad mellom 1992 og 2004, noe ingen andre klubber har vært i nærheten av å forvalte. Rosenborgs 26 titler er imponerende og sist gang de vant ligaen var i 2018.

De siste årene har imidlertid ligaen vært dominert av Molde og Bodø/Glimt. Viking har 8 titler men har ikke vunnet siden 1991 mens Lillestrøm og Vålerenga har 5 gull hver. Andre større klubber er Brann fra Bergen som har 3 titler samt Lyn, Start og Strømsgodset med 2 gull hver.

Livebetting på Tippeligaen

For de som ønsker mer spenning blant sin betting på Tippeligaen, er det mulighet for å tippe live på norsk fotball. Da får du spennende markeder som kun er tilgjengelig i live betting og alle kamper fra premieren til runde 30 er tilgjengelige for live-betting. Mange velger i dag live betting nettopp på grunn av spenningen det gir og vi kan gjerne anbefale dette til deg som ønsker et høyere tempo.

Når du tipper live er det viktig at du er rask i tankene og plasserer oddsen raskt. Et mål eller et rødt kort kan føre til at oddsen endres betydelig og betingelsene endres. Derfor er det viktig å være forberedt på høyt tempo og mye action i livebettingen på Tippeligaen.

Plasser odds før sesongen starter

Det er også odds som skal plasseres før sesongen i det hele tatt har begynt. Du kan tippe på laget du tror vinner Tippeligaen. Eller er det mulighet for å tippe på hvem som havner blant de tre beste og dermed kvalifiserer seg til Europa Conference League. Du kan også satse på spilleren du tror vil score flest mål eller bli kåret til sesongens beste spiller.

Tippeligaen har også noen av de mest prestisjefylte derbyene i skandinavisk fotball. Det kan være morsomt å satse head 2 head betting på hvem du tror vinner kampen om Nord-Norge ved Tromsø IL og Bodø/Glimt. Eller hvem vinner Ælv Classico av Mjøndalen – Strømgodset? Rivaliseringen mellom Lillestrøm og Vålerenga er også spesiell. Selv om kvaliteten ikke er den høyeste i Tippeligaen, vekker serien mye følelser.

Norske bettingselskaper har det beste oddsutvalget

Det er de norske bettingselskapene som har det absolutt beste oddsutvalget på Tippeligaen. Derfor kan det være smart for deg som liker å oddse på Tippeligaen å velge de norske bookmakerne som er tilgjengelige. De har også andre fordeler for deg som spiller som bonuser tilpasset nordmenn. I tillegg får du norsk kundeservice, norsk valuta og norsk språk på nettsiden.

Selv om internasjonale bettingselskaper også har odds på Tippeligaen, er ikke interessen like stor i utlandet, noe som er forståelig. Derfor finner du flest markeder på Tippeligaen hos de norske spillselskapene og får dermed også den beste spillopplevelsen. Dette gjelder uansett om du tipper live, før kampen eller til og med før sesongen.

Morsomme fakta om Tippeligaen

Daniel Berg Hestad er den spilleren som gjorde flest kamper med sine 474 kamper han spilte for Molde mellom 1993 – 2015. Den som scoret flest mål er Sigurd Rushfeldt som vant beste målscorer i 1997 og 1998 og sto for hele 172 mål for Tromsø og Rosenborg mellom 1992 – 2011.

Odd Iversen og Jan Fuglset har scoret flest mål i en kamp med seks. Odd Iversen er imidlertid den som scoret flest mål på én sesong, som skjedde i 1968. Han tilhørte Rosenborg i løpet av karrieren. Det er også en spiller fra Rosenborg som har flest individuelle gull, som er Roar Strand med sine 16 titler i Tippeligaen, noe som er meget imponerende.

Bodø/Glimts 2020 slo alle rekorder

Den lille klubben fra nord Bodø/Glimt slo alle rekorder i 2020-sesongen da de vant ligaen på en imponerende måte. De vant ligaen med totalt 81 poeng, noe ingen andre klubber har lyktes med. De har også flest seire i en sesong da de vant 26 av 30 kamper, som også er rekord. Samme sesong klarte de også å vinne sesongens 10 første kamper, noe ingen andre klubber har gjort.

Men Rosenborg har flest kamper på rad uten tap. De spilte 33 kamper kamper uten å tape mellom 2009 og 2010. Rosenborg har og publikumsrekorden satt i 1985 da 28.569 kom og så kampen mellom Rosenborg – Lillestrøm. 1 år senere ble det også satt bunnrekord når det gjelder publikum da kun 202 tilskuere så kampen mellom Strømmen-Mjøndalen 1986. Rosenborg og Viking har flest sesonger i Tippeligaen med sine 53 år hver.