Serie A – Betting på en av de beste fotballigaene i Europa

Europeisk fotball har mange ligaer med en stor og stolt historie. En av disse er Serie A som er den øverste divisjonen i Italia. Landet er blitt verdensmester mange ganger, og senest i 2021 ble de europamestere i fotball. På klubbnivå har de italienske lagene sikret seg godt med sølvtøy i europacupene.

Det er ikke like mye penger i italiensk fotball som i for eksempel spansk og engelsk, og dette gjør at lagene i Serie A ikke tiltrekker seg de store utenlandske navnene like lett som de gjorde tidligere. Dette kan forandre seg igjen. Samtidig biter flere av de italienske lagene godt fra seg når de møter utenlandske lag i europacupene. I Serie A er det mange lag med stolte tradisjoner, selv om det også i denne ligaen er noen lag som har utmerket seg mer enn andre gjennom historien.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
BESØK
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
100% opptil 2.100 kr
4
1000 NOK
5
100% opptil 2000 NOK
6
100% opptil 5.000 kr

Serie A har eksistert siden 1929

En felles nasjonal liga kom ikke på plass i Italia før i 1929, da Serie A ble det øverste nivået i det nye systemet for italiensk fotball. Før den tid ble den italienske seriemesteren kåret gjennom kamper mellom de regionale mesterne. Denne ordningen ble etablert i 1898, men det var altså først på slutten av 1920-tallet at ligamesteren ble kåret etter at alle lagene i divisjonen hadde spilt to kamper mot alle de andre lagene. Det er kun tre ganger siden 1898 at det ikke er blitt kåret en seriemester i italiensk fotball, og dette var i forbindelse med de to verdenskrigene på 1900-tallet.

Når det kommer til antall seriegull er det Juventus eller Den gamle dame som er grossisten. 36 ganger har Torino-laget blitt seriemester. Nest flest titler har Inter Milan eller Nerazzurri med sine 19 mesterskap. Det er ett mer enn hva erkerivalen fra samme by AC Milan eller Rossoneri har. Det er Genoa som har sikret seg flest seriemesterskap etter disse tre, med klubbens 9 ligatitler. Det er til sammen 16 lag som er blitt seriemester i Italia en eller flere ganger.  

Betting på Serie A

Juventus dominerte det siste tiåret i Serie A, da klubben sikret seg 9 strake seriemesterskap i sesongene 2011/2012 til 2019/2020. Andre klubber som Inter, AC Milan, Atalanta, Roma, Lazio og Napoli forsøkte å utfordre dette hegemoniet, men i denne perioden var det Juventus som hadde de største finansielle musklene.

Det kan spilles odds på mye i Serie A

Siden mange har et favorittlag i Serie A, er dette en populær liga når det kommer til oddsspilling på tippesider. I hver eneste ligakamp finner du hundrevis av forskjellige utfall du kan spille odds på. Vinnermarkedet er det største, og det betyr at du spiller på ett av de tre utfallene HUB ved fulltid. Du kan også spille på dette ved pause, og det er også mulig å kombinere disse to tingene på samme tippekupong.

Kanskje har du en favorittspiller eller to også, og du kan selvsagt spille odds på disse. Det kan være oddsspill på at favorittspilleren scorer kampens første mål. Eller at dette skjer i løpet av kampens første 10, 15, 20 eller 30 minutter. Du kan også plassere odds på om en spiller pådrar seg rødt eller gult kort i en Serie A-kamp.

Andre ting du kan spille odds på er det konkrete sluttresultatet i antall mål. Eller om kampens første mål kommer på straffespark, corner, frispark eller etter innkast. Mye av det du kan spille odds på før kampene begynner kan du også plassere i markedet med liveodds mens kampene pågår. Lange vinnerspill (outrights) finner du også. Det er blant annet vinner av Serie A, ligaens toppscorer samt hvilke lag som rykker direkte ned i Serie B.