Risikofritt spill – Innsatsen tilbake når du taper

Det finnes mange forskjellige oddsbonuser som du kan velge blant hos bookmakerne. Felles for alle disse er at du kan benytte dem til å spille odds med, enten de er innskuddsbaserte eller innskuddsfrie. Slike bonuser er gratisspill, cashback, gratispenger og rene sportsbonuser. Uansett hva disse bonusene kalles så er det bonuser som gir deg ekstra vinnersjanser hos bettingselskapene uten at du bruker av dine egne penger. Oddsbonusene som du tildeles brukes til å plassere veddemål på bookmakernes regning.

Tippesider med betting bonuser

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
BESØK
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
100% opptil 2.100 kr
4
1000 NOK
5
100% opptil 2000 NOK
6
100% opptil 5.000 kr

Slik skiller risikofrie spill seg fra andre sportsbonuser

Når du plasserer veddemål på sport enten du gjør det med egne penger eller noen av bonusvariantene som er nevnt ovenfor, taper du innsatsen din dersom oddsspillet ikke ender med suksess. Det finnes imidlertid en bonustype til hvor dette ikke er tilfellet. Denne oddsbonusen kalles for risikofritt spill, og bruker du en slik bonus taper du ikke pengene som du brukte til å spille for om spillet ditt ikke går inn. Denne bonusen skiller seg dermed fra alle andre ved at du får innsatsen tilbake.

Du må imidlertid bruke egne penger (eller bonuspenger) til å plassere det risikofrie spillet i markedet, men det er bookmakeren som tar hele risikoen for utfallet av det. Dersom spillet ender med suksess får du hele innsatsen tilbake fra bookmakeren, så det innebærer at du kan spille odds uten noen form for personlig økonomisk risiko når du benytter deg av et risikofritt spill.

Samtidig er det også slik at heller ikke de risikofrie spillene tildeles uten at det følger liten skrift med dem. Akkurat som for andre sportsbonuser har de vilkår og betingelser. Likevel er det bedre å fokusere på vinnersjansene du får med denne bonustypen på bettingselskapenes risiko, og derfor takke ja til tilbud om risikofrie spill. Selv med vilkår og betingelser er nedsiden i praksis minimert, mens oppsiden kan være stor.

risikofritt spill

Spillselskapet bærer risikoen mens du kan vinne risikofritt

Forskjellen mellom risikofrie spill og andre typer oddsbonuser som kan hentes hos bookmakerne, er altså at du må benytte deg av egne penger eller bonusmidler for å sette spillet i markedet. 

Bettingselskapene har ofte brukt tilbud om slike spill i forbindelse med spesielle sportsbegivenheter som en NBA-finale, en MMA-kamp eller en landskamp i fotball, men det blir mer og mer vanlig at også denne bonustypen blir generell slik at du selv bestemmer hva du bruker det risikofrie spillet på. Denne endringen henger selvfølgelig sammen med at denne bonusvarianten er blitt populær hos oddsspillerne.

Risikofrie spill har som oftest en verdi på 100 til 500 kroner. I et tenkt tilfelle kan du ha fått et tilbud om et risikofritt spill til 500 kroner som du ønsker å bruke på avslutningsetappen i Tour de France. Du har stor tro på syklist A og satser på at vedkommende vinner, men det blir i stedet syklist E som gjør det. I dette tilfellet er oddsspillet ditt tapt, men siden du benyttet et risikofritt spill får du tilbake innsatsen på 500 kroner fra tippesiden. Dette eksemplet viser at oddsspillingen blir uten noen form for økonomisk risiko, samtidig som du har vanlige vinnersjanser med spillet. 

Les vilkår og betingelser for risikofrie spill

Som tidligere nevnt har også risikofrie spill som oftest vilkår og betingelser. Samtidig bør ikke disse skremme deg fra å takke ja til å benytte deg av tilbud om bonustypen. Samtidig er det greit å lese gjennom og sette seg inn i vilkårene og betingelsene for spillene du benytter deg av. På det viset unngår du eventuelle negative overraskelser dersom du vinner med et risikofritt spill.

De risikofrie spillene plasseres enten med egne penger eller med bonusmidler om det siste tillates av bookmakeren. Settes spillet med egne blir innsatsen din returnert uten betingelser dersom spillet ender med tap. Benyttet du bonuspenger for å plassere spillet i markedet, blir disse returnert til bonuskontoen din og de vil deretter ha de opprinnelige betingelsene for denne bonusen. 

Det skal også nevnes at enkelte bookmakere har begynt å betale tilbake innsatser gjort med egne penger i form av bonusmidler med omsetningskrav. I slike tilfeller er det egentlig grunn til å spørre om dette egentlig er risikofrie spill.

Det viktigste for deg å sette deg inn i er imidlertid hva som skjer når du vinner med risikofrie spill. Benyttet du penger er hovedregelen at innsatsen returneres uten betingelser. Nettogevinsten blir derimot sett på som bonuspenger, og denne kan dermed få både omsetningskrav og minsteodds. Den gode nyheten er at disse som oftest er lave for risikofrie spill. Omsetningskravene er ofte på 1x og minsteoddsen på 1,30 til 1,40. Ble det risikofrie spillet plassert med bonuspenger, får også nettogevinsten de samme betingelsene som bonusmidlene opprinnelig hadde.